Op de kasteelpoort van het voormalige kasteel de Nijenborgh is in het metselwerk aan de linkerzijde een zogenaamd metselteken van een maalkruis met een ruit gemetseld van zwart gesinterde stenen.

Ben Veldstra (metseltekens.nl): ‘Zo groot zie je ze niet vaak. Met dubbele rij bakstenen uitgevoerd maalkruis. Heel mooi. Fijn dat dit nog bewaard is. Bouwjaar 1455 maakt dat het teken nog wel betekenisvol is aangebracht en niet enkel voor de sier zoals na 1600. Het is aangebracht om kwaad te weren. Men kende de oorzaken van allerlei narigheid niet en dacht op deze wijze te kunnen communiceren met de geestenwereld. Het maalkruis is een kwaadwerend teken. Van de ruit weten we dat het iets met vrouwelijkheid en vruchtbaarheid van doen heeft. Maar of het heilbrengend of kwaadwerend gevoeld werd, is niet bekend.’