WEERT – Ralph van Hoorn en Caroline Smolenaers onthulde vrijdagmiddag een erfgoedbordje aan hun pand van de Wertha brewpub aan het Bassin in Weert. Ook is hier de ‘raRe craftbeer brewery’ gevestigd.

Met de website www.weertinkaart.nl kan je een virtuele ontdekkingstocht door Weert maken. Op het Bassin waren nog géén erfgoedbordjes op de panden aangebracht. Dit plein met deels prachtige historische gevels krijgt langzaam maar zeker een nieuwe functie. Naast een aantal cafés, een brouwerij komen er steeds meer foodconcepten (Italiaans restaurant Pasticco, restaurant Denver en restaurant Barco) die de hele week druk bezocht worden. Daarnaast speelt het plein een centrale rol aan de passantenhaven.

Initiatiefnemer Bart Maes: ‘Alle erfgoedbordjes hebben een speciale QR code. Deze QR-code kunt  je gemakkelijk scannen met een smartphone waarna je toegang krijgt tot een rijkdom aan verhalen, foto’s, video’s en 3D-animaties. De informatie over het Weerter erfgoed wordt toegankelijk gemaakt door de mobiele website van www.weertinkaart.nl. Handig is dat de mobiele website via GPS aangeeft welke erfgoedlocaties er nog meer in de buurt zijn.

Brouwerijen
In de website zijn een aantal thema’s opgenomen. Onlangs is daar een nieuw thema bijgekomen ‘Bierbrouwerijen’. In dat thema zijn de bierbrouwerijen uit het verleden van Weert beschreven. Uiteraard zijn daat ook de huidige twee bierbrouwerijen van Weert terug te vinden; de stadbrouwerij en raRe craftbeer brewery.