WEERT – Ben je betrokken bij een vrijwilligersorganisatie en loop je tegen communicatie-uitdagingen aan die je maar niet op kan lossen? Dan kun je je nog tot 7 mei aanmelden voor Comm op! In samenwerking met PuntWelzijn zet een team van communicatieprofessionals zich in om op 30 mei de hele dag drie verenigingen of stichtingen te helpen.

Je kunt daarbij denken aan uitdagingen op het gebied van naamsbekendheid, ledenwerving of interne communicatie. Geïnteresseerde vrijwilligersorganisaties kunnen zich nog tot 7 mei nu aanmelden voor dit evenement. De organisatie zal uit alle inzendingen drie hulpvragen kiezen die op 30 mei aan bod komen.

Ontstaan van het initiatief
Natasja van Eijsden, zelf communicatie professional, is initiatiefneemster en heeft contact gezocht met Goedbezig Weert om samen deze dag te organiseren. Natasja vertelt: “Ik heb meegedaan aan een soortgelijk project in Eindhoven en was meteen enthousiast. Omdat ik ‘in between jobs’ zat, had ik daar tijd voor. Ik dacht naderhand: Waarom hebben we dit niet in Weert? Want ik zie dat Weert veel mooie organisaties heeft die zich inzetten voor de samenleving. En of het nu om een sportvereniging, culturele vereniging of een evenement gaat, ik gun het vrijwilligersorganisaties om ze een dag per jaar vooruit te helpen met hun communicatie of marketing uitdagingen. Zodat wij ze een boost kunnen geven in het goede werk dat ze doen. Dat kan variëren van advies over hoe ze meer leden kunnen krijgen, meer donaties kunnen ontvangen of meer bekendheid kunnen creëren.”

Aanmelden vrijwilligersorganisaties
Heeft jouw vrijwilligersorganisatie een communicatie-uitdaging? Meld je dan aan voor een dag lang ondersteuning. Voorbeelden van communicatie-uitdagingen zijn: Te weinig mensen weten jouw organisatie te vinden, er komen onvoldoende mensen op activiteiten af, mensen weten niet wat jouw organisatie doet of verwarren deze met een andere vereniging of stichting of het donateurs- of ledenbestand.

Aanmelding gaat via het google aanmeldformulier dat te vinden is op www.goedbezigweert.nu. Er worden drie organisaties geholpen en deze moeten met minstens twee personen vertegenwoordigd zijn op 30 mei om samen met een team van professionals aan de slag te gaan. Er moet sprake zijn van een vereniging of stichting uit Weert die gerund wordt door vrijwilligers. We streven vanuit de organisatie naar een mix van vrijwilligersorganisaties en communicatie-uitdagingen. Word je niet geselecteerd voor Comm op! dan kijkt Goedbezig Weert of we je op een andere manier kunnen ondersteunen of hierin kunnen bemiddelen. Organisaties kunnen bij vragen contact opnemen met Simone de Back van Goedbezig Weert, via e-mail goedbezig@puntwelzijn.nl of telefoon 0495-697900.