LEUDAL – Klassieke racemotoren in actie, een expositie van oldtimer voertuigen, ronkende motoren, de geur van leer en Castrol. Oude motormerken als Norton, Triumph, BSA, Eysink en natuurlijk de spectaculaire zijspannen. Wie dit spetterend festijn wil meemaken gaat op 19, 20 en 21 juli naar Haler, waar voor de 5e keer de TT Demo-ritten georganiseerd worden met oldtimer racemotoren.

Op vrijdagavond 20 juli is er een parade van oldtimer motoren, brommers en andere voertuigen over het oorspronkelijke wegcircuit Ell-Hunsel-Haler uit 1938-1939. Op zaterdag en zondag overdag kun je genieten van de classic “race”:L de TT Demoritten. Het gaat er daarbij niet om wie het snelste rijdt, maar wie de meest constante rondetijd heeft over 2 manches (entree overdag € 5,-). Er is ook een mooie expositie van oldtimer voertuigen, oude krantenknipsels over de Nationale Wegraces uit 1938 en 1939 die hier plaatsvonden en je kunt het rennerskwartier bezoeken om een eens te kijken hoe ze hun machines zo goed mogelijk aan de praat houden en een praatje te maken.

Nieuw: “De 2 uur van Haler”
Naast het reguliere demoritten-programma is er dit jaar op zaterdag 20 juli om 18.30 uur een Endurance race op klassieke racemotoren: “De 2 uur van Haler”. Daarin strijden een aantal teams tegen elkaar in een 2-uur durende uitputtingsslag. Een team bestaat uit 2 rijders, een mecanicien en een motor tegen elkaar. In de pitstraat wordt er gewisseld en kunnen kleine reparaties aan de motor uitgevoerd worden. Aansluitend speelt de band Anderkovver de sterren van de hemel (vrij entree). Meer informatie op www.ttdemohaler.nl

Kun je er niet bij zijn? Op zaterdag zendt regio Leudal TV de demoritten en de endurance race live uit vanaf het TT terrein in Haler. Te zien via www.regioleudal.tv