Archieffoto: Jeem Sportsphotography

WEERT – De hockeymannen van Weert zijn dit weekend zonder punten teruggekeerd van een uitwedstrijd tegen het Veghelse Geel-Zwart. Na zeventig minuten spelen was de thuisploeg met 4-1 te sterk voor de ploeg uit Weert.

In de eerste helft was het Geel-Zwart dat voor het meeste gevaar zorgde. Met veel dynamiek op het middenveld en in de voorhoede wisten zij vaak tot in de Weerter cirkel te komen. Eenmaal in de cirkel ontbrak het lange tijd aan zorgvuldigheid bij de afronding. Weert kwam daarentegen moeilijk in de wedstrijd; hoewel de bal lang in de ploeg gehouden kon worden, ging het creëren van kansen moeizaam. Voor rust kwam Geel-Zwart uiteindelijk via een strafcorner op voorsprong.

In het tweede bedrijf kwam Weert sterker uit de startblokken. Door met meer druk naar voren en een hoger tempo te spelen kwamen er nu kansen op de gelijkmaker. De ploeg uit Veghel hield echter het doel voorlopig schoon en sloeg vervolgens zelf toe uit een snelle tegenaanval. Met een 2-0 voorsprong op zak bleef Weert zoekende naar een treffer die maar niet viel. Geel-Zwart gaf vervolgens nogmaals het voorbeeld hoe het wel moest: met de tweede kans van de tweede helft werd de 3-0 op het scorebord gezet.

Hiermee werd het Weerter verzet definitief gebroken. Met nog tien minuten op het bord viel de 3-1 van Dominic Vaes te laat om echt nog iets terug te kunnen doen. Geel-Zwart liep in de slotfase zelfs nog uit naar 4-1.

Door deze overwinning gaat Geel-Zwart Weert voorbij in het klassement. Na Pasen en Koningsdag gaat de competitie in mei weer verder en speelt het eerste herenteam van Weert thuis tegen MHC MEP uit Boxtel.