WEERT – Ja ja je leest het goed! Er is een mysterieus persoon met onze waardevolle diamanten vandoor gegaan. Ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Dan hebben we je hulp nodig!

Heb je tijd op zaterdag 16 februari tussen 9:30 uur en 13:00 uur? Ga onder begeleiding van enthousiaste scoutingleiders de wijk in: speel spellen, los raadsels op en help ons bij het oplossen van het mysterie van de diamantdief! Wij willen graag weten wie ons komen helpen. Stuur een mail met je naam en leeftijd naar dolfijnen@scoutingnederweert.nl of welpen2.zaterdag@scoutingsintjob.nl De locatie is Klein Leuken 14 – Weert.
Meer informatie: https://www.youtube.com/watch?v=sy1RNs8k2QY

Het mysterie van de diamantdief wordt georganiseerd door de Welpen van Scouting St. Job Leuken-Weert en de Dolfijnen van Scouting Nederweert. Dit zijn 2 groepen die jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar elke week een ander avontuur aanbieden waarbij je, al spelend, toch al aardig wat over de wereld van alledag leert. Je doet spelletjes, wedstrijden en speurtochten. Je gaat bijvoorbeeld kamperen, kanoën of een vuurtje maken waarbij het de bedoeling is om zoveel mogelijk zelfstandig te doen, samen te werken en nieuwe ervaringen op te doen.

Welpen Scouting St. Job Leuken-Weert
De Welpen zijn een gemengde groep (voorheen welpen en kabouters). Welpen spelen naar aanleiding van het verhaal “Het Jungleboek”: dat wordt verkleden en schminken… maar ook pionieren en tochten door de natuur komen aan bod. Welpen dragen een groene blouse. Website: http://www.scoutingsintjob.nl/  Email: welpen2.zaterdag@scoutingsintjob.nl

Dolfijnen Scouting Nederweert
De Dolfijnen spelen op, in en aan het water, daarom is het vanzelfsprekend dat zwemdiploma A bij de Dolfijnen vereist is. Naast knopen en kanoën leer je al de eerste basisregels voor het zeilen. Dit alles wordt verwerkt in veel  verschillende soorten spellen. Verder doen de Dolfijnen activiteiten waarbij je samenwerkt, jouw creativiteit in kunt zetten en jouw sociale vaardigheden ontwikkelt. Dolfijnen dragen een blauwe blouse.  
Website: https://scoutingnederweert.nl  Email: dolfijnen@scoutingnederweert.nl

Vind je (water)scouting leuk maar kun je er niet bij zijn op 16 februari? Stuur een mailtje om vrijblijvend bij de Welpen of Dolfijnen (4 keer) te komen kijken.