WEERT – Een maand nadat het Munttheater in Weert de originele Duitse jaren 70 Schlagermuziek naar haar theater haalde hebben ze nu weer een Duitse icoon uit deze tijd centraal staan in een avondvullend programma.

James Last was een Duitse orkestleider wie de “Happy Party Sound” internationale bekendheid gaf met ruim 200 gouden en 17 platina platen wereldwijd. Als componist schreef hij enkele honderden melodieën, waaronder evergreens en wereldhits als Games that Lovers play, The Lonely Shepherd, Lingerin’ On, Happy Heart, When the Snow is on the Roses en Fool. Hij stierf in 2015, maar de muziek
leeft voort.

Dit dacht ook de Duitse orkestleider Rolf Kaulard. Muziek moet leuk en entertaining zijn en iemand die dat altijd gespeeld en uitgedragen heeft was James Last. En precies dit idee, deze stijl en vooral zijn muziek heeft Rolf Kaulard met zijn orkest omgezet tot een avond vol jaren 60 en 70 hits van diezelfde James Last.

De 13-koppige band presenteert een professionele show met muzikale juweeltjes van James Last uit de jaren ‘60 en ‘70 en met veel aandacht voor detail. De band laat het koper knallen en de percussie resoneren en zo wordt het geluid en de muziek van James Last uit deze tijd gespeeld met de kenmerkende eenvoud en het kenmerkende ritme.