WEERT – Op de 11e van de 11e wordt het nieuwe carnavalsseizoen traditioneel geopend. Op een groot aantal plekken in Limburg wordt dit feestelijk gevierd. Zo ook in Weert, waar Stadsvastelaovendjvereiniging De Rogstaekers het seizoen opende tijdens ‘Vorst oppe Troeën’.

Vele vastelaovendjvierders en zusterverenigingen kwamen samen in de foyer van het Munttheater. Om 20:11 uur werd door alle aanwezigen de ‘steek’ opgezet, waarmee ook in Weert de vastelaovendj officieel was geopend. Vervolgens maakte Vorst Stan via zijn troonrede alle nieuwtjes over het komende seizoen bekend.

Aansluitend werd Jasper Heesakkers geïnstalleerd als nieuwe kanselier van de Rogstaekers. Dat gebeurde door hem de draagmedaille om te hangen en hem zijn nieuwe steek met het kenmerkende witte bontje op te zetten. Vervolgens werden Mark van Velthoven, Jean-Pierre Knapen en Stan Hulschbosch als lid geïnstalleerd. Na het ceremoniële gedeelte werd er gefeest tot in de kleine uurtjes en vonden er optredens plaats van diverse Weerter artiesten.