WEERT – Vanavond is in Weert de Brandslang; genieten van live muziek bij acht gezellige café’s met het meest uitgebreide assortiment bieren van de Brand Bierbrouwerij. Uit onderzoek van de University of Missouri, gepubliceerd in Addiction Research & Theory, blijkt dat dronken mensen te verdelen zijn in vier categorieën. Maar tot welke behoor jij? 

Het onderzoek begon met de gedachte om reacties op alcohol te identificeren. De wetenschappers wilden kijken of ze op deze manier betere hulp konden bieden aan alcoholisten. Het leidde echter tot iets waar we ons allemaal in kunnen identificeren en wat erg grappig en herkenbaar is!

Vier categorieën
De vier categorieën hebben de fantastische namen Mary Poppins, Ernest Hemingway, De Nutty Professor en Mr. Hyde gekregen. De ene reageert nóg dramatischer op alcohol dan de ander. Maar, dat wisten we natuurlijk al.

Het grootste deel van de drinkers, namelijk 40 procent, valt in de eerste categorie. Dit is de Ernest Hemingway. Deze mensen gedragen zich bijna hetzelfde als wanneer ze nuchter zijn. Hierna volgt de Mary Poppins. De Mary Poppins is de hele avond aan het kletsen, socializen en flirten. Ze maakt ook altijd hordes nieuwe vriendinnen in de toiletten. Dan hebben we Mr. Hyde, die wordt gewelddadig en boos. Tot slot hebben we de Nutty Professors. Zij zijn normaal gesproken aan de ingetogen en verlegen kant, maar van alcohol gaan ze helemaal los. Je vindt ze meestal dansend op de bar.

Bron: Addiction Research & Theory, Cosmopolitan