NEDERWEERT – ‘Blik speelt sterk stuk sterk’ kopte dagblad De Limburger in haar recensie van Cloaca en gaf de toneelgroep maar liefst 5 sterren voor deze uitvoering.

Dit toneelstuk van Maria Goos, dat op zaterdag 27 oktober te zien is in Nederweert, legt een stukje menselijke ziel bloot dat verborgen had moeten blijven. En het kent een ijzersterke opbouw en dito dialogen. Regisseur Joop Omloo heeft het beste uit de spelers weten te halen. Sterke performances, boeiende dialogen, kleine gebaren en emoties, spannend tot het einde toe. Kortom, toneelgroep Blik laat met Cloaca een sterk stukje amateurtoneel zien.

Cloaca vertelt het verhaal van vier oude studievrienden die door omstandigheden worden herenigd. Oude tijden herleven, maar dit geluk duurt niet lang. Het toneelstuk legt bedorven relaties tussen mensen bloot. Vriendschap is ‘een pakketje schroot, met een dun laagje chroom’. De middelbare mannen lijken maatschappelijk geslaagd maar ze zijn hun integriteit, zichzelf en dromen onderweg ergens kwijtgeraakt. Cloaca is een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde. Het toneelstuk schetst een wrang portret van de hedendaagse samenleving.

Auteur Maria Goos is een gevierd Nederlandse auteur van succesvolle tv-series, toneelstukken en films als Pleidooi, Oud Geld, Volgens Robert, Familie, Leef!, La Famiglia. Haar werk won diverse prestigieuze prijzen. Maria Goos schrijft scherpzinnig en ze schept een glashelder beeld van de zwarte en enkele roze kanten in de hedendaagse maatschappij.

www.theaterboerderijboeket.nl – Zaterdag 27 oktober 2018 – 20.00 uur